Çukurova Üniversitesi TÖMER’de 2015–2016 Eğitim-Öğretim Yılı Türkçe Kurs Kayıtları Başlamıştır!

Kayıt için gerekli belgeler

1- Pasaport

2- Öğrenim Vizesi

3- 4 adet vesikalık fotoğraf.

*Ülkemize turist vizesi ile giriş yapanların TÖMER’e Türkçe kurs kaydı için öncelikle Çukurova Üniversitesi TÖMER’den ACCEPTANCE (Kabul Belgesi) almaları gereklidir.

*Öğrenciler Çukurova Üniversitesi TÖMER’den Kabul Belgesi (ACCEPTANCE) aldıktan sonra ülkelerindeki Türk Büyükelçiliklerine başvurarak “ÖĞRENİM VİZESİ” almalıdır.

* Kabul Belgesi (ACCEPTANCE) 500 $ karşılığında verilmektedir. Bu ücret daha sonra kesin kayıt sırasında kurs ücretinden düşülecektir.

Kurs Ücreti

Çukurova TÖMER'de 1 saatlik ders ücreti 5 TL+KDV'dir.

İndirimli Kurs Ücreti

*Türkiye’deki yabancı büyükelçilik ve konsolosluk mensupları ile onların eş ve çocuklarına,

*Türk Cumhuriyetleri ile Türk ve Akraba Topluluklardan kendi imkânları ile gelenlere,

*Yurt dışında Türkoloji çalışmaları yapılan üniversite, akademi enstitü vs.den gelenlere,

*Türk vatandaşı olanlara ve Türk vatandaşlarıyla evli olan yabancı uyruklulara % 10

*Çukurova Üniversitesine kayıtlı uluslararası öğrencilere %20 oranında indirim yapılacaktır.

Banka Adı ve Hesap Numarası

BANKA ADI                : TC Ziraat Bankası Çukurova Üniversitesi Şubesi

Hesap Numarası       : (1690)25594020 5040

IBAN NUMARASI      : TR260001001690255940205040

Adres        Çukurova Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (Çukurova TÖMER) Balcalı Kampüsü Sarıçam/01330 ADANA

Telefon     0 (322) 338 60 62

..............       0 (322) 338 60 84 / 2670

E-posta    tomer@cu.edu.tr

TÖMER’de Öğrenim İmkânları

*Türkçe kursları için sınıflarımız 8-16  kişiliktir.

*Sınıflar “U” düzenindedir.

*Kurslarda beceri temelli bir dil öğretimi yaklaşımı uygulanır.

*Kurslarda Avrupa Dil Portföyüne uygun olarak  “Okuma”, “Yazma”, “Konuşma” ve “Dinleme” becerilerine yönelik dersler verilir.

*Her beceriye yönelik dersler ve etkinlikler farklı öğretim elemanı tarafından gerçekleştirilir.

*Öğrenciler aylık dönemlerde sınavlara alınır ve bu sınav sonuçlarına göre düzey sınıfları oluşturulur.

*Kurslar, özel geliştirilmiş ders materyalleri, TV, bilgisayar, akıllı tahta,  yansıtma cihazları gibi teknik imkânlarla desteklenir.