HAKKIMIZDA

Yönetmeliğe uygun olarak yurt içi ve yurt dışında kurslar düzenlemek, sınavlar yapmak, çeşitli kurum ve kuruluşlarla projeler hazırlamak, yabancı dil olarak Türkçenin öğretimi üzerine araştırmalar yapmak, materyaller hazırlamak, farklı ülkelerdeki Türk Dili ve Türkoloji bölümleriyle iş birliği içerisinde olmak, Çukurova TÖMER’in faaliyet alanları içerisinde yer almaktadır.

Her yıl Türkçe kurslarının yanı sıra Türkçe bilen ve bunu belgelemek isteyen yüzlerce öğrenciye koşullara göre yüz yüze ve çevrim içi sınav imkânı sunmaktadır. Bu sınavlarda başarılı olan öğrencilere Türkiye’de ve dünyada geçerliliği olan sertifikalar verilmektedir.

Türkçe eğitiminin yanı sıra Çukurova TÖMER ulusal ve uluslararası çeşitli projelerde yer almış ve almaya devam etmektedir.