Kültür Sanat

...

Çukurova TÖMER Öğrencileri ile "Adana Arkeoloji Müzesi" Etkinliği

Çukurova TÖMER öğrencilerine 23 Mayıs 2023 Salı günü Adana Arkeoloji Müzesine bir gezi düzenledi.

Öğrencilerimiz bu gezi sayesinde geldikleri topraklarda bulunan kalıntıları görme, yıllar öncesinde yaşayan toplumlar hakkında bilgi alma ve yaşadıkları şehrin tarihi geçmişine şahit olma şansı buldular. Öğrencilerimiz Adana Arkeoloji Müzesinde Hitit, Asur, Arkaik, Hellenistik, Roma, Doğu Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait heykeller, lahitler, steller, sunaklar ve büstler gibi taş eserler, cam, pişmiş toprak ve bronzdan yapılmış çeşitli kaplar, mühürler, cam, bronz ve altın takılar ile başka birçok arkeolojik buluntuları tek tek inceleyip  Hitit Fırtına Tanrısı Tarhunda’ya ait taş heykel, Anadolu Hiyeroglif Yazıtlı Stel, Babil Steli, Adana İli Karataş İlçesi’nde denizden çıkarılan bronz Erkek Heykeli ile Roma dönemine ait mermer lahitleri gördüler.

Adana Arkeolji Müzesi sonrasında  Adana'nın kentleşme sürecinin önemli yapılarına ait maketler, kentin eğitim tarihi, ticaret kültürü, çarşıları, çeşitli meslek grupları canlandırmaları, günlük yaşamda kullanılan eşyalar ile şehrin Milli Mücadele'deki yerinin gösterildiği Kent Müzesine geçiş yapıldı. Öğrencilerimiz müze gezisi sayesinde Adana hakkında tarihi ve kültürel bilgilere sahip oldular.